14-05-06

mano mundo

prent: by tint

10:21 Gepost door tint | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-05-06

tint's birthdayparty

AAAH zondag ben ik 24 jaar geworden!

 

 

prent: by tint (mn neef thomas)

meer prenten kan je binnenkort bekijken op mn msn space!

09:00 Gepost door tint | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

04-05-06

kwetsbaarheid tonen zonder (zelf)medelijden op te roepen

'een tikkeltje gefrustreerd...' las ik op de mooie blog van insaneangel. op haar blog komen meer mensjes lezen dan ze dacht. goede vrienden, goede kennissen, oppervlakkige kennissen en mensen die ze van haar noch pluim kent.
onlangs sprak zo'n "oppervlakkige kennis" haar aan over iets wat op haar blogje stond. blijkbaar gaat men er snel van uit dat alles wat er in haar leventje gebeurd ook op haar blog te lezen is. wel, bij deze: FOUT!!!

   (klik op de prent als je het ook wilt lezen)

het deed me deugd om dat te lezen. misschien omdat het iets herkenbaar is? het is in elk geval niet zo dat ik ervan uitging dat ze een verwend nest zou zijn die enkel en alleen voor zichzelf hoeft te zorgen en alleen maar aan feesten en zichzelf amuseren denkt. en ook bezag ik haar niet als een naïef dromertje. nee, totaal niet. integendeel! de tekstjes die zij op haar blog post geven wel een beeld van haar weer (een mooi beeld) maar haar totaalbeeld zal ik daar nooit vinden, dat hoeft ook niet. wel vind ik het prettig om af en toe enkele puzzelstukjes te kunnen bekijken, puzzelstukjes die deel uitmaken van haar totaliteit. en ja, er zijn zo van die mensen die echt denken dat je alles op je blog zet, hehe, die zitten er goed naast! :oD het leuke aan een blog is dat je kan kiezen welke puzzelstukjes je aan de wereld laat zien... en die hoeven niet altijd vrolijk te zijn, droevig mag ook, zolang... ze maar oprecht zijn. ik hou van eerlijke puzzelstukjes! en ze mogen gerust een tikkeltje mysterieus zijn. voila, zo denk ik erover. dit zijn mijn eerlijke gedachten. dit terwijl ik zelf niet altijd mijn kwetsbare kant laat zien. iets wat zij net wel deed.

weet je, soms durf ik gewoon niet goed mijn kwetsbaarheid tonen uit schrik dat mensen dan medelijden met mij gaan krijgen... en ik haat medelijden! zeker zelfmedelijden, daar kan ik absoluut niet tegen. hierdoor zullen de mensen die hier af en toe hier eens komen piepen wel eens kunnen denken dat ik een enorm ego heb. :o) haha* wel, dat kan mij geen reetekenteet schelen! onlangs zei mn collega h. nog tegen mij 'iedereen heeft zijn onzekerheden'. ik heb daar eens goed over nagedacht en ja, er zit waarheid in. als je dit beseft dan voel je je al een stuk zekerder. maar zelf zal ik me, als ik ermee zit, me er niet beter gaan door voelen door daarmee bij iedereen te gaan uitpakken.

een Klaprozig groetje van Tint!
met de K van Kwetsbaar...
met de T van Tint.

tint die het tegenwoordig enorm druk heeft door ontzettend veel te werken waardoor ze soms wel eens stress krijgt, waardoor ze dan te weinig slaapt waardoor ze zich dan wel eens durft te overslapen, waardoor ze op haar werk wel eens onder haar voeten krijgt. dan probeert ze wel eens vroeger te gaan slapen maar dat lukt niet altijd goed omdat ze dan haar vrije tijd mist waardoor ze stiekem wel eens een huilbui durft te krijgen. op zo'n emotioneel moment krijgt ze wel eens heimwee naar vroeger. en dan denkt ze ook wel eens aan de agressieve buien van haar boze stiefvader, die zich ondertussen dood gezopen heeft. aan de jaren in het gezinsvervangend tehuis en aan haar jongste (half)zusje die een weeskindje is en in een veel te conservatief pleeggezin aan het opgroeien is,... een schat van een zusje waar het grootste deel van de familie te weinig naar omkijkt. en aan mijn werk in de psychiatrie, zoveel patiënten die enorm weinig draagkracht hebben en telkens weer opnieuw hervallen.

zucht*

wel, al dat geklaag en gezaag hoeft voor mij op mn blogje niet persé een plaats te krijgen want uiteindelijk kan ik wel redelijk goed relativeren en ben ik echt een gelukkig meisje. ik ben zo vrolijk omdat ik zo dicht bij mn broer en zusjes woon, ik ben het pleeggezin van mn jongste zusje dankbaar dat ze mijn zusje zo goed opvangen, ook al botsen hun opvattigen soms wel eens met de mijne. ik ben zo blij dat ik een schat van een lief heb en omdat ik leuke vrienden heb! ik ben mn mama dankbaar omdat ze ons altijd super veel liefde en warmte heeft gegeven en omdat ze ons vanuit de hemel beschermd waardoor ik me veilig voel. ik ben soms wel eens best trots op mezelf, op mijn doorzettingsvermogen, omdat ik na elke tegenslag er telkens terug met frisse moed er tegen aan ga. ik ben de wereld dankbaar, omdat ik mezelf mag zijn, omdat ik tijdens het alleen wonen de kans kreeg om te studeren en hierdoor mijn diploma heb kunnen behalen. ook al was het soms een strijd en heb ik moeten vechten. ik ben blij dat ik nu een job doe waarvoor ik gestudeerd heb, de sociale sector is wel mijn ding, het is iets wat ik graag doe en ik kan er nog vele richtingen mee uit. ik ben een levensgenieter en voel me goed in mn vel, ja, ook al heb ik een maatje meer. lekker zacht zijn daar is nix mis mee! ;o) door mijn optimisme bruis ik vaak van de energie, ik beleef heerlijke tijden door mn zin voor avontuur. en oh zo zalig vind ik het om vertrouwen te kunnen koesteren in mijn intuïtie. ik ben blij dat ik kan genieten van eenvoud en ik ben de wereld dankbaar dat ik ruimte heb om te bestaan.

ik ben blij dat ik kan dromen,
kan verlangen.
het is mooi om tranen te laten vloeien.
het doet soms deugd om eens slecht gezind te zijn en ambetant te doen.
ik accepteer dat ik soms steken laat vallen.
en ik vind het wijs dat ik doelen heb om naar te streven.
wat kan het intens zijn om soms mensen te missen,
ik vind het fijn dat ik soms kan treuren,
dat ik kan zeuren,
ik ben blij dat er mensen zijn die naar mij willen luisteren.

dat ik kan lief hebben.

ik leef*

23:17 Gepost door tint | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

03-05-06

lekker tam zijn

minigolfen? nee.

voetballen? nee.

joggen? nee.

vuilzakkenrace? nee!

slapen? neeeeeeeee.

lekker tam zijn?

jaaa!!

op mijn vrije dag heb ik net gezellig terrasjes gedaan en in tzonneke met een heleboel leuke mensjes op de sportvelden gezeten, leuke gesprekken, de krant gelezen, lekkere druifjes gegeten, ... nu zit ik samen met min chul koffie te drinken, naar rheen te luisteren, te tekenen en gezellig te chillen. vanavond een filmke zien. wat een lekkere tamme dag!



prent: by tint (min chul die op zijn zolderkamer zaterdag drumles gaf aan de jelle)
klik op de prent om op de site van min chul zijn groepke te belanden!

groetjes van min chul! :o)

16:22 Gepost door tint | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

theater in antwerpen

de projectweken van vier eerste jaars studentes journalistiek (waaronder mijn vriendinneke steffie) aan de hogeschool plantijn te antwerpen zijn van start gegaan! per groepje kregen ze een onderwerp toegewezen en daar moeten ze, samen met hun mentor, drie weken rond werken. het is de bedoeling dat ze research verrichten en relevante intervieuws afnemen. hun onderwerp is 'theater in antwerpen', waar ze zelf heel blij mee zijn!! gisteren was het de eerste dag en hebben ze wat gebrainstormd over hun invalshoek. één van de ideeën waar iedereen het wel mee eens leek, is theater in gevangenissen, maar ze zijn er nog niet helemaal uit. ondertussen hebben ze een beetje liggen bronnen en informatie liggen opzoeken op internet en momenteel zijn ze aan het overleggen. als iemand iets afkent van theater en hen nuttige tips kan geven kan je dat doen op hun blog! klik op de prent zodat je op hun blog terecht komt, op deze wijze kan je hen drie weken volgen, met hun voorbereidingen.



zelf vind ik theater ook wel een heel interessant onderwerp aangezien ik regelmatig naar voorstellingen ga kijken. aan zo'n voorstelling hangt dan meestal nog een gezellige traditie vast! eerst samen met enkele vrienden (broer en neef horen daar ook bij! ) koken,  lekker eten en nadien nog op café. de laatste toneelvoorstellingen die ik heb gezien zijn:

* 'sprookje zoekt prinses' op 10 maart in vredeberg te lier
*  'ifigeneia' op 21 maart in schoolbondtheater te lier
* 'oorlog' op 1 april in theater zuidpool te a'pen
* 'matchbox de trilogie' op 23 april in het paleis te a'pen

prent: by jelle (mijn vriendinneke steffie alias één van de studenten journalistiek en ik vrijdagavond voor we gingen fuiven!)

11:53 Gepost door tint | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |