19-10-05

zondag 18 september 05

het trance-feestje gisteren avond achter de coctailbar was nog volop aan de gang, wij hadden daar geen zin in en vonden een gezellig slaapplekje in de duinen... :o) friskes en winderig was het er wel! deze ochtend rond half 9 ons boeltje bij elkaar gepakt en nog voor de laatste keer een mooie strandwandeling gemaakt in costa de caperica. terug op de baan bracht een man ons op de weg richting algarve. daar hebben we in een supermarkt ons volledig laten gaan, niet goed voor ons budget maar omdat het zondag was en wij reuze honger hadden mocht dat wel eens hè. nadat we lekker en uitgebreid hadden ontbeten zetten we ons avontuur verder. nog geen 10 minuten later nam een andere man ons mee naar een plek waar het NOG beter zou zijn om een goede lift naar de algarve te vinden. lucky we, na nog geen kwartier stopte er een grote camion volgepropt met vetgemeste varkentjes, de chauffeur leek zelf ook op een varken. knor knor... eigenlijk was deze lift vrij uitzonderlijk want op zondag rijden er bijna zo goed als geen camions. enkel camions gevuld met groenten, fruit en dieren. den deze vervoerde varkentjes die spijtig genoeg geslacht zullen worden... :o( de man gaf ons dus een lift naar het zuiden van portugal. onderweg stopte hij even om ons te tracteren op koffie. toen we terug onderweg waren kwamen we te weten dat de chauffeur manuel heette en dat hij, ook al was hij (gelukkig?) getrouwd, zijn pollekes niet kon thuis houden. :os maarrr, NEE is bij ons NEE!!! eerst maakten we hem wijs we een lesbisch koppeltje waren maar daar kickte deze gefrustreerde vent op dus dat hadden we beter niet verzonnen. toen kregen we het idee om hem wijs te maken dat nelle in belgië bij de politie werkt, dat bleek wel min of meer te helpen. :o) wat een opluchting!! net voor albufeira verlieten we hem. na een kwartiert wandelen kregen we een lift van filipa, zij is een 22jarig leuk meisje uit costa de caparica die van zingen en gitaar spelen houdt. ze vertelde ons dat ze gek is op de muziek van krezip en ks choice! ze zette ons af aan het strand van albufeira waar het echt prachtig is! na een plonsje in de zee werden we op de grote markt aangesproken door een oud vrouwtje die ons vroeg of we een leuke slaapplek zochten in een appartement. hmm, na 2 nachten op het strand geslapen te hebben zagen we een zacht bedje wel zitten! met gevolg dat we nu door samen 30 euro te betalen voor één nacht in een super luxe appartement liggen (in een zalig bed!!) en met een zwembad op het dak --> bangelijk!!
 
daarnet nog wat rond gekuierd door de gezellige toeristische winkelstraatjes... dit vissersdorpje is echt ontzettend mooi! we hebben gekke paultje leren kennen, een schattige lieve 40jarige bedelaar afkomstig uit nederland. al jarenang leeft gekke paultje op straat, op strand, al dromend over ecuador. omdat hij ons zo leuk vond kregen we marlboro luciferstekjes van hem cadeau! hij kreeg van ons een dikke knuffel! :o) hij vertelde ons dat als we morgen nog niet naar lagos zouden vertrekken en geen slaapplek zouden vinden, we gerust bij hem op het strand mochten slapen. hehe, hij wist wel een leuk slaapholleke tegen de rotsen. benieuwd naar wat de dag morgen brengen zal ga ik nu genieten van dit zalige bedje. good night!!
 
prent: één van de varkentjes dat wacht om geslacht te worden, achteraan in de camion van de vieze portugese truckerchauffeur manuel. moet je zijn oog zien, zo'n zielige blik!

10:18 Gepost door tint | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

oh er kotm nog een verhala want als daar komt een varkentje met een lange snuit, dan is het verhaaltje uit :p

Gepost door: lord cms | 19-10-05

De commentaren zijn gesloten.