11-08-05

een vlinder met hoogtevrees

'een vlinder met hoogtevrees' de titel alleen al... :o) mooi!
 
 
Wanneer een vlinder eindelijk uit zijn cocon kruipt, kijkt hij naar de wereld met een al té veelkleurige bril. En wat men al te vaak voor een vrolijke, zorgeloze dans houdt, zijn gefladder van bloem tot bloem, is helaas niet meer dan een symptoom van zijn hoogtevrees, het aarzelen voor de val...

De zeven acrobaten en vier muzikanten van Feria Musica spelen een voorstelling waarin circus, dans en muziek elkaar de hele tijd in evenwicht proberen te houden. Ze balanceren tussen harmonie en chaos, de perfecte vlucht en het onevenwicht, vallen en... terugkaatsen. Niks lijkt stabiel in dit circus. Alsof het gefladder van de vlinder hen allemaal uit balans heeft gebracht. Gelukkig weten ze er steeds een mouw aan te passen. Een val wordt een dans, een trampoline kaatst iedereen genadeloos weer overeind, zelfs de zwaartekracht krijgt het hard te verduren!

De choreografie van deze voorstelling is van Fatou Traore die meesterlijk gebruik maakt van de ruimte tussen hemel en aarde. Een circusdans met wonderlijke ontmoetingen, geheime plekjes en verrassingen waar struikelen onverwacht in een innige omhelzing uitmondt.


wat was het zalig gisteren en vannacht... met bossie uitgewaaid op de zonsondergangtribune aan de schelde, ons geplaceerd in strandstoelen, gelachen, gebabbeld en nadien echt genoten van een schitterend spektakel in het circus van de zomer van antwerpen! nooit eerder zag ik trapeziummensen zo sierlijk op elkaar inspelen. wauw...
 
nadien werden we allebei verrast door de spontane aanwezigheid van maarten en de fons. met deze twee leuke mensjes heb ik ook zeer leuke tijden beleefd op reggae geel. met ons viertjes gisteren na enkele pintjes nog verder gezellig gaan doen in een tof reggae café in antwerpen. wat gedanst, wat getint, wat goed gezind. (...) ;o)

19:32 Gepost door tint | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

LEVE DE ZOMER VAN ANTWERPEN!

Gepost door: ac | 11-08-05

* hmm*

Gepost door: pam | 11-08-05

De commentaren zijn gesloten.