08-03-05

waarom zou ik

zou ik stoppen met school? ik heb al een fijn diploma dat ik als waardevol beschouw... waarom zou ik me nog moeten bewijzen. waarom zou ik. en aan wie? voor het geld studeer ik niet verder, die enkele euro's meer die ik in de toekomst ermee zou kunnen verdienen door hetzelfde werk te doen interesseren me geen klote. eigenlijk ben ik met die opleiding begonnen omdat ik ervan overtuigd ben dat een mens in zijn leven altijd kan blijven bijleren. ik zit niet graag stil. ik wil evolueren...
 
tegenwoordig ben ik het anders gaan bekijken. ruimer. eigenlijk is de wereld de beste leerschool. ik wil gaan reizen. deze planeet boeit mij meer dan die fucking brugopleiding die me het leven te druk maakt. 
 
zou ik kiezen voor meer zorgeloze vrijetijd. het leven is al zo kort.
dan kan ik binnenkort enkele maanden onbetaald verlof nemen en een paar maanden low budget gaan rond trekken met mijn tentje.

14:23 Gepost door tint | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Tsja lief roosje, gewoon eens goed nadenken...Is die school de reden dat je leven té druk is nu? En alleen jij kan bepalen wanneer druk te druk wordt. Ga je ongelukkig zijn als je stopt? Ga je er spijt van krijgen? Moeilijke vragen die alleen jij kan beantwoorden.

Gepost door: AV | 08-03-05

Hm Av heeft gelijk, goed over nadenken.
Bijleren doe je het best als je nog jong bent, eens je met kindjes zit komt het er nooit meer van.
Reizen low budget, hmm mij zou het ook wel liggen.
Spijtig maar ook weer niet zo spijtig is de tijd van zorgeloos zijn voorbij, met mijn kleine lieve aanwinst in huis.

Gepost door: Lain | 08-03-05

stoppen... ... is voor losers...
hang in there
je kan het...

zolang je kan studeren, waarom niet... elke stap hoger die je nu kan gaan, is er een voor de rest van het leven...
vrije tijd heb je ook meer met een hoger diploma dus...

greets


Sam
xxx

Gepost door: sam | 08-03-05

From a friend to a friend Niet opgeven Tinne...

"eigenlijk ben ik met die opleiding begonnen omdat ik ervan overtuigd ben dat een mens in zijn leven altijd kan blijven bijleren. ik zit niet graag stil. ik wil evolueren...

tegenwoordig ben ik het anders gaan bekijken. ruimer. eigenlijk is de wereld de beste leerschool. ik wil gaan reizen. deze planeet boeit mij meer dan die fucking brugopleiding die me het leven te druk maakt."

Het heeft niet zo zeer met je opleiding te maken Tinne....Maar meer hoe je omgaat met jezelf en anderen.Je stelt soms vrienden en jezelf op een iets te hooge ladder.Een voorbeeld van je oververmoeidheid is vooral te wijten aan het niet of moeilijk los kunnen laten van mensen waar je om geeft en van houdt.Toch moet je jezelf deze rust gunnen door los te kunnen laten...Dit moet je immers ook als je voor langere tijd wil kunnen reizen.Zoals ik al laatst zei....Beter een heele Tinne voor de helft van de tijd,dan een halfe voor de heele tijd.....

Als je veel van reizen houdt....Wat mij wel is opgevallen....Dan kan wat extra geld nooit geen kwaad,het geeft je immers meer tijd om langer te reizen binnen een kortere werkperiode. ;c)

Groetjes Ruud....

Gepost door: Ruud | 09-03-05

remember portugal @AV, lain, sam en ruud --> bedankt voor jullie goede/goed bedoelde raad. :o) ik heb me gelukkig nog niet in een impulsieve bui in school uitgeschreven, want dat zou dom zijn. mn stage was best okeej en het schooljaar is bijna om. ik ga nog op mijn tanden bijten, mn examens meedoen en waarschijnlijk ook deelnemen aan tweede zit eind augustus.
het is ook mogelijk om die tweejaardurende brugopleiding waar ik in sept 04 aan begonnen ben op te splitsen. dan zou ik volgend schooljaar gewoon gaan werken, misschien ook eventjes op avontuur gaan door onbetaald verlof te nemen en dan verder studeren het jaar erop. een beetje aan onthaasting doen kan geen kwaad. :o)

@ruud --> hej ruud! de sympathieke nederlander die in zomer 2003 mn broertje en mij een lift heeft gegeven van helemaal in het zuiden van portugal tot hier in lier. :o) ongelofelijk!
ik heb mn broertje gisteren op de hoogte gebracht. hij was heel blij om een teken van leven horen. hij is uiteindelijk met zijn kameraad toch nog nog in italië geraakt via taxistop en autostop. hij maakte zich zorgen over jou, schrik dat er iets ergs zou gebeurt zijn. je was precies van de aardbol verdwenen! hoe gaat het nu met jou? een auto ongeluk... oei! toch niet te erg? hopelijk enkel blikschade en geen ruud met blutsen.
toch bizar eigenlijk... dat we na al die tijd terug contact hebben met jou.

voorlopig zit ik een beetje met mezelf in de knoop maar ik ben er van overtuigd, na regen komt... ik neem nu even alles in overweging. ik kom zoals altijd wel op mn beide pootjes terecht.
maar zo slecht gaat het nu ook weeral niet met me hoor. okeej, begin van deze week ben ik eventjes gecracht op mijn werk, maar de dokter heeft veel begrip en gunt mij deze rust. ik probeer ervan te genieten.
hoe gaat het met jouw kindjes? ik mail je nog! ;o) tintie

Gepost door: tint | 09-03-05

Reizen vergeten??? Aan me never nooit niet! :c) Beste Tinne...

Bedankt Tinne dat je Dieter op de hoogte hebt gesteld,van het feit dat ik hem en zijn vriend afgelopen jaar niet heb kunnen helpen met een lift.
Over het ongeluk.....
De auto was total los en kon naar de schroot hoop,maar ook ik zelf kwam niet ongeschonden er van af,al viel het uiteindelijk allemaal nog mee.Een hersenschuding en wat zwaare kneuzingen en een zwarte bladzijde in me geheugen.
Maar maak je niet druk...Ruud duw je niet zo snel onder de groene zoden.Daar houdt hij te veel van zijn kinderen en het leven voor! ;c)
Met de kinderen gaat het goed Tinne,bedankt dat je er naar vraagt.
Phineas heeft inmiddels een vriendin en zij woond ook bij ons.Zij is thuis weg gelopen omdat zij veel problemen had met haar ouders.Haar school begon onder haar gedrag te lijden en ook die van mijn zoon.(Ze waren immers al niet meer bij elkaar weg te houden.)Hierop heb ik maar besloten om haar hier op te vangen,zo dat ze in iedergeval bouwen aan een toekomst met vrijheid.
Want hoe je het wend of keert....Geld blijft een noodzaak tot vrijheid in dit leven,al hoeft het idd niet veel te zijn zoals je al zei.Maar een beetje meer is altijd handiger,als een beetje te weinig denk ik maar.....
Met Ceciel mijn stoere meid gaat het uitstekend...Zij doet haar best op school en thuis.Een trotse vader kan ik zijn op haar!!!! :c)
En dan hebben we Vincent.....Een doerak 1ste klas...De slimste maar tevens de brutaalste op het moment.Hahahaha.....Toch kan hij soms nog wel eens hard onderuit gaan.Zoals laatst....Een geintje bij zijn zus willen uithalen door stukjes heete Spaanse peper tussen een boterham te willen doen.Maar jah.....Je moet niet in je ogen staan te vrijven als je een pepertje snijd.Dat wist dat ventje nog niet.....Dat doet auwww...Hahaha...Ik heb nog nooit iemand zo veel spijt van een gemeene streek zien hebben.Hahahaha.... :cP

Tsjaa.....In de knoop met jezelf dus....Dit is niet de eerste keer dat ik dat van jou hoor.Ik heb soms het gevoel dat jou leven zich vaak afspeeld in een stroom van gedachtegangen.En nog voordat je echt duidelijkheid over iets hebt of een antwoord.Ben je al met het volgende bezig.("Druk druk druk"....Zegt ze dan....Hahaha...Gekke meid!)
Je bent een behoorlijk levenslustig mens,die naar mijn idee ook te vaak idd te veel hooi op de vork kan nemen.Maar aan de andere kant ook een afwasje kan laten staan...
Je wikt en je weegt veel in het leven,geeft je ogen veel de kost en wil eigenlijk op 10 plaatsen tegelijk zijn "24 hours a day".Dit gaat niet meid echt niet!!!
Dat je veel van reizen houdt,verbaast me ook niet...Je bent voordurend op zoek naar nieuwe prikkels en wil het liefst alles zien.
Blijf rustig meid....Zoals je al aangaf,heb je je inpulsiefe momenten onder controle.Hou dat zo en spaar,spaar voor dat wat je het liefst doet en je zal zien dat je genoeg te zien krijgt. :c)
Ik hoop maar dat Jero je kan bij houden....Hij heeft geen gemakkelijke aan je hoor ik wel.Hou er rekening mee Tinne,dat die jongen geen onzekerheid verdiend.
Bizar.....Nee eigenlijk niet.....Ik vergeet mensen niet vlug waar ik goed mee kan opschieten en vriendelijk zijn.Ik heb dan niet gelijk opnieuw gezocht,want ook ik kan het soms druk hebben of meer belangstelling hebben voor anderen.
Maar als ik zoek.....Dan zoek ik ook goed en Google bracht me op een handig idee,om met stukjes text en namen op zoek te gaan naar sporen van jullie 2. ;c)
En nu ik zelf....Vakantie 2004 was voor mij dus een flop.Ik ben niet meer gegaan,sterker nog ik kon zelfs niet meer gaan.Voor mij zelf zit liften er voorlopig niet meer in.Ik ben te gebonden aan tijd en optijd zijn.(ivm Kids)
De trein werd me te duur vond ik zelf.
Voor 2005 wil ik met vrienden per brommer gaan naar zuid Frankrijk al is dit nog niet helemaal zeker.Ik heb zelf ruim 7 weken de tijd,terwijl vrienden van mij er maar 4 hebben.Wat ik ook jammer vind is dat ik veel sneller afstanden kan afleggen als een van mijn vrienden.Aangezien mijn brommer 75KM loopt en die van hem maar 45Km.Hij weigerd om een andere en snellere te nemen die we hem hebben aangeboden.En dit betekent dat iedereen gebonden is aan zijn snelheid die vrij laag ligt dus...
Ik heb er een hekel aan,als ik ergens heen wil en de kans of onzekerheid bestaat dat ik het niet haal uit tijd gebrek.
Grrrrrrrrrrrrr......
Het kan dus zijn dat ik als nog de zaak afblaas en voor meer zekerheid kies.Maar jah....Als ik dit doe dan wordt mijn bestemming waarschijnlijk ook weer verlegt,aangezien ik dan weer voor een ander en nog sneller vervoer kies.(Waarschijnlijk een 2dehans autotje of trein)
Al heeft een brommer ook wel zijn voordeel,je ziet veel onder weg doordat je veel binnenwegen moet nemen en dus minder op snelwegen of spoor gebonden bent.
En in 7 weken kan je behoorlijk ver komen...Ik heb er ook zelfs geen moeite mee om desnoods de brommer achter te laten en met de trein terug te gaan.
Je ziet wel...Ook ik wik en weeg met eenige regelmaat.

Maar goed.....
Een ding is zeker "Anno 2005 ben ik niet van een reis af te houden" :cP

Groetjes: Ruud

Gepost door: Ruud | 09-03-05

we reizen om te leven, te genieten, te leren en te beven about jéRö --> we zijn sinds begin november uit elkaar. nog wel steeds heel goed bevriend en natuurlijk zien we elkaar nog graag. ik mis hem wel, momenteel zit hij voor 5 weken in frankrijk te snowboarden. zelf kon ik geen verlof krijgen... natuurlijk verdiend hij alle respect!! hij is een schatje. 100% zekerheid zou ik hem willen schenken. maar bestaat er in het leven enige zekerheid? zelf hou ik wel van mijn favoriete onzekerheden...

about jouw kindjes --> leuk om te lezen dat het goed gaat met je (b)engels! ze zullen die gekke streken niet van een vreemde hebben. lol :op
kan je eens een recente foto doormailen?

about you --> gelukkig heb je een goede engelbewaarder. voel je nog iets van die hersenschudding? wow, 7 weken vakantie dat is niet nix! wijs dat je bezig bent met wikken en wegen. dat is belangrijk! ;o) zelf heb ik door mijn intuïtie te volgen prachtige herinneringen aan het zuiden van frankrijk. ik ben er de laatste zomer 3 weken geweest met super goede leuke vrienden. :o) jouw brommer kan wel snel! waar je er ook mee heen zult reizen, wees toch heel voorzichtig hè, jouw kindjes zien hun papa graag! binnenkort mag ik eens bij iemand achter op zitten, that would be fun!!

about me --> onlangs noemde iemand mij een planetjumper. :o) is het dat wat je bedoelt? ik hou van een bruisend leven maar ik wil echt niet op 10 plaatsen tegelijk zijn hoor. ik kan enorm genieten van (n)ergens te zijn en vind het heerlijk om me af en toe los te koppelen van de tijd. gewoon de tijd even vergeten en te genieten van het nu-moment... ik hou van prikkels die mijn geest wakker houden maar soms zou ik wel eens wat minder sensitief willen zijn zodat ik niet het gevoel krijg dat de wereld me plots overweldigd want dat zorgt voor chaos is mijn hoofd. meestal voel ik wel veel innerlijke rust bij alles wat ik doe, gelukkig maar. naar het schijnt bezit ik ook de mogelijkheid om anderen innerlijke rust te bezorgen... ik straal vaak veel peace uit. :o) mensen volledig aanvaarden zoals ze zijn kan ik vrij snel omdat ik het juist leuk vind dat mensen anders zijn en daardoor schiet ik goed op met mensen uit verschillende soorten culturen en milieus, dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik hun gedrag altijd goedkeur.

p.s.: leve 2005!!! :oD

Gepost door: tint | 09-03-05

De commentaren zijn gesloten.