15-12-04

pssst, zeg me jouw waarheid!

er zijn zo van die wijze mensen die afkeurend hun hoofd schudden als ik over DE waarheid spreek... en ik geef die mensen zeker geen ongelijk, want waar haal ik als jong mens in hemelsnaam het lef nu vandaan om eventjes oppervlakkig te schrijven over de waarheid alsof ik alle wijsheid in pacht heb.  iedereen heeft toch zijn eigen kijk op het leven, op de zin van ons bestaan, op wat goed of fout is,... de waarheid is dus voor ieder individu anders.
er zijn hier filosofische ogen die meelezen dus ik moet echt wel oppassen met mijn woorden, soms in impulsieve en naieve buien schrijf ik zomaar mijn gedachten neer alsof mijn gedachten en inzichten de enige juiste zijn. alsof ik wijs genoeg ben om jou te vertellen wat de waarheid is, waar het om draait in het leven. gelukkig, oh ja zo gelukkig :o) ben ik wijs genoeg om te beseffen dat ik ook net zoals jij 'maar' een prachtig uniek mens ben met enorm veel mogelijkheden en mijn eigen kijk op het leven en mijn eigen waarheden. want ja, de waarheid... die is idd voor iedereen anders omdat we allemaal de wereld anders bekijken en dus een ander beeld van de realtiteit hebben. al langer dan vandaag besef ik dat we allemaal een deel van het geheel zijn. als mens hebben we een lichaam, een geest en een ziel. doordat we slechts vijf zintuigen hebben zijn we beperkt tot het volledig geëvolueerd bewustzijn. wel bezie ik het als een hele eer om in het bezit te zijn van vijf zintuigen (euhm, om het niet te ingewikkeld voor mezelf te maken ga ik vandaag dan ook niet uitwijden over het eventuele bestaan van een zesde zintuig) en daarom koester ik deze ook en probeer ik zoveel mogelijk van mijn zintuigen te genieten. zintuigen die duizende prikkels ontvangen die ik allemaal een juiste plaats probeer te geven in mijn bestaan. dit is trouwens niet altijd zo gemakkelijk voor mij omdat ik vrij sensitief ben.
mijn ziel is altijd wakker en is al in bezit van alle wijsheid maar dan spreek ik over mijn hoger bewustzijnsniveau, waar ik soms door middel van meditatie contact mee heb. sommige mensen vinden het grote bullshit als ik spreek over mijn ziel en bewustzijnsniveau. tja, in mijn ogen wel jammer dat ze oogkleppen dragen, maar jah, wie ben ik om hun kortzichtigheid bullshit te vinden hè.
zeg, wie ben ik eigenlijk hè... geen simpele vraag en voor mij tot hier toe nog onmogelijk om er een simpel antwoord op te geven. okeej, algemeen gezien weet ik van mezelf dat ik geen simpel mens ben. dat ik tint ben, niet goed of fout. een zelfbewust kind, een artistiek meisje van 22 jaar met liefde voor speciale eenvoud, met haar eigen levensovertuiging, meningen, zwakke punten en gewoontes,... ik ben wie ik ben, een kleur, een gevoel, een gedachte, ik ben een mens die van eerlijkheid houd, ik verander, ik evolueer, ik maak wensen, ik ben een tint. een druppeltje in de oceaan met haar eigen groeiende waarheden. voor sommige mensen ben ik een hele boterham, voor anderen ben ik slechts een kruimeltje in hun brooddoos en voor weer anderen ben ik niets. ik probeer mij zoveel mogelijk bewust te zijn van mijn daden en bedoelingen, betekenissen te geven aan mijn relaties, respect te hebben voor ieder zijn persoonlijke kijk op het leven. elk levend wezen heeft het recht heeft om zijn juiste of onjuiste ideeën (wie zal het zeggen?) te koesteren. ook jij, ook ik. we vormen een geheel. ook al zijn we allemaal zo ongelofelijk apart en speciaal, samen komen wij voort uit één en dezelde bron. wij zijn allen één.
is er dan maar één waarheid? neen. iedere mens geeft zelf betekenis aan dingen, ziet de werkelijkheid op zijn manier, beleefd zijn eigen relaliteit en heeft daardoor ook zijn eigen waarheid. iedere waarheid mag er zijn, heeft het recht om geboren te worden want elke waarheid, elke gedachte, elk gevoel is een puzzelstukje van het geheel: de universele waarheid.
een waarheid of de waarheid
jah, in enkele kleine lettertjes zit idd een groooot verschil.
op sommige momenten wanneer ik (bv in mijn laatste gedichtje) over DE waarheid spreek, heb ik op het eerste zicht best wel een groot ego. :o) dan spreek ik dus over mijn eigen waarheid, over mezelf dus.

15:06 Gepost door tint | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Talenten Straffe en pakkende gedichtjes schrijven, prachtig poseren, niet te versmaden bami goreng maken én dan nog tekstjes als dit schrijven: jij stond vooraan in de rij toen ze de talenten uitdeelden denk ik. Ik vind het een eer dat jij m'n blogje bezoekt. Tot lees' (of moet ik nog een ander woord verzinnen om dit bericht te eindigen? Write on! mocht van een mijner bezoekers blijkbaar ook niet meer) en blijf ons aangenaam verrassen!

Gepost door: Llorando | 15-12-04

amai denk ik, als ik dit lees. maar raar vind ik het niet, want ondertussen ken ik je al heel lang en weet ik dat je een meid bent met veel fantasie en veel diepzinnigheid,die er op sommige momenten plots uitkomt gedwarreld. toen we in frankrijk waren, hebben we uren gekletst en wat ik toen gevonden heb is een supervriendin waar ik alles mee kan delen als ik wil. een tijdje geleden ging het eventjes fout, maar een geluk dat we respect hadden voor elkaars waarheid, daardoor kan onze vriendschap blijven groeien en groeien. gelijk een knopje dat een mooie witte bloem wordt. doei lieve meid, tot heel binnenkort!!! *xxx*

Gepost door: steffie | 15-12-04

Voor mij... ....ben je nog steeds men allerleukste mooie zus! Tint je bent een prachtmeid! En stiekem zo tussen al die examens door mis ik je... het is echt al heel lang geleden he. Maar dinsdag zijn mijn examens gedaan mssn kunnen we dan eens afspreken? Jij ook veel *lieveheersbeestjesgeluk* Dikke Soewn/Elle

Gepost door: Elle | 15-12-04

woorden, woorden, woorden waarheid, onbewuste, medidatie, bullshit, ego, zintuigen, ziel, kleur, wijsheid: .... allemaal mooi samengevoegde woorden. DUS MIJN WAARHEID ZIJN WOORDEN
De reacties, die zijn realiteit; echt, warm, gemeend en kompleet woordeloos.
Tijd om de grenzen van de creativiteit te testen. Probeer op een woordeloze manier .
Probeer minimalistist en essentiel te blijven
bob change

Gepost door: robinson | 16-12-04

mijn waarheid zonder woorden mijn tintelende waarheid is een gevoel dat ik probeer te omschrijven met woorden...

Gepost door: tint | 16-12-04

De waarheid (Frank Boeijen Groep) Ze doet geen moeite kleren blijven
achterwege
En ik hou haar niet tegen en zij
Zij doet haar ogen dicht als haar tong
De mijne likt. Ze wil wel eens proeven
Waar ik van hou

Ik hou de waarheid in al haar schoonheid
Dicht tegen me aan
Dit is de waarheid in al haar kwetsbaarheid
Dicht tegen me aan

Ik zet de wereld stil. Als jij dat wilt
Maar weet wel morgen wordt het licht
Anders dan het Avondlicht is alles
in het Morgenlicht
Oefen de woorden bij de deur de wereld in

Hier staat de waarheid in al haar
schoonheid
Kom dicht tegen mij aan
Spreek de waarheid neem geen afscheid
Ik weet dat jij moet gaan

Spreek de waarheid

Gepost door: Karel | 16-12-04

Huh?? Ik had hier een reactietje op gezet en dat staat er nu niet tussen? Strange, very strange.
Maar goed, over je tekst: ik kan het niet beter zeggen, mijn hoofdje knikt van "ja, da's waar!"

Gepost door: Twinkeltje | 16-12-04

How hoe mooi wijs zeg ... zomerbriezen*

Gepost door: Elias | 17-12-04

Mijn interpretatie over de waarheid Elke handeling heeft de bedoeling de wereld jouw interpretatie van jezelf te laten zien. Dus als je iemand 'leert kennen', zal dit enkel jouw interpretatie zijn van de interpretatie die de betreffende persoon over zichzelf heeft. Als er dus een waarheid (ware aard) over ieder van ons bestaat, kunnen we enkel en alleen gissen naar dit werkelijke 'zijn'.

Als dit mijn grondgedachte is, dan sluit jou mening hier zeer dicht bij aan. De zintuigen die je nodig hebt om een interpretatie te kunnen maken: ervaringen worden ingevoerd door één of meerdere, misschien zelfs ál, je zintuigen. Je gaat deze gegevens verwerken aan de hand van kennis, eerdere ervaringen, verwachtingen, …
Je creëert je eigen realiteit. Indien je interpretatie sterk aansluit bij wat jij universele waarheid noemt, zal je ervaren dat jou gedachten en inzichten de mening van anderen overkoepeld op een manier waarop jij perfect begrijpt waarom iemand zo denkt. Want er is immers ook een universele waarheid over het hoe en waarom van interpretaties.

If you cannot run, try to fly…

Gepost door: Broerie Dieter | 18-12-04

Mooi! Zo mooi stuk en zo mooie waarheid...
Jou waarheid wel te verstaan en daarom is hij ook mooi...
Een ander mag vasthouden aan zijn interpretaties van zijn of haar waarheid... Maar jou waarheid is jou waarheid en dat moet je vasthouden...

Heb gefasineerd gelezen... Jou log blijft me boeien...

Ga lekker door... Blijf lekker jou waarheid vormen... Laat je gedachten en meningen lekker ronddwarrelen ik lees ze graag!

Liefs Mye

Gepost door: Marije | 18-12-04

nice nice nice mooi stukje schrijfsel wat veel waarheid bevat! (zie je de dubbelzinnigheid van het woord waarheid, das ook een interpretatie van mij ;-)) wilde dat ik het zo kon verwoorden, maar omdat ik dat niet kan, kan ik enkel zeggen, ik sluit me bij je woorden aan :-)

Gepost door: ~golfje~ | 18-12-04

De commentaren zijn gesloten.