26-11-04

voor mij nu ook geen vis meer


toen ik daar net de weblog van steentje aan het bekijken was ( http://steentje.skynetblogs.be )duikte er bij het lezen van haar dode-vis-open-snij-verhaaltje meteen een enge herinnering van deze middag in mijn gedachten op. op mijn werk in de psychiatrie is het zoals bijna overal vandaag vrijdag (ja, logisch) :-) en zoals op veel plekken vandaag dus VISdag. de patiënten kregen deze middag van die vieze, akelige dode visjes op hun bord, met vin, vel, oog en al! jakkes. terwijl ze die aan het verslinden waren en een niets vermoedende patiënt vroeg of ik de vis eventjes voor hem wou villen en in stukjes snijden stond ik plots te kokhalzen. :-/ gelukkig (voor mij zodat ik er geen trauma aan over hou en voor die patiënt omdat zijn bord kotsvrij is gebleven) heeft mijn collega de operatie van mij over genomen... terwijl iedereen aan het vissen was in hun visbord hield ik bleek en misselijk het aquarium in het eet/leefzaaltje in t oog. ben ik blij dat die levende visjes niet beseffen wat voor vreselijke toestanden er buiten hun water aan de gang was. het zou psychisch niet verantwoord zijn! daar strax heb ik ineens besloten om nog een stapje verder te gaan in mijn vegetarisch leventje... vlees at ik al lang niet meer maar vanaf nu zal ook vis geschrapt worden op mn bord!!

16:00 Gepost door tint | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

. Nog een geluk dat wij de beestjes die we moeten opensnijden niet moeten opeten... Moest ik dat als eten zien, ik denk dat ik ook nie goe zou worden :s
Maar da's raar, bij zo'n dissectie kijk je heel anders naar zo'n beestje. Echt met een geïnteresseerde en gefascineerde wetenschappelijke blik... Het ligt dus echt aan die 'klik' in je hoofd - als studieobject kan ik ertegen, maar mijn eten moet zeker niet naar mij staren hoor!!

Gepost door: Twinkeltje | 26-11-04

blokjes vis! Zowel vlees als vis staan bij mij eigenlijk niet op het menu .. maar wat vis betreft zou het dan sowieso niet herkenbaar moeten zijn

Gepost door: Free my Soul | 26-11-04

dag! dag opiumbloem
jawadde gij kunt ne mens zijn maag nogal doen draaien hoor!
ik eet heel graag vis (nu ja, ik eet het gewoon) maar in cadiz ha dik zo'n hele grote vis met vin en oog en schubben en staart op mijn bord, gegrild...maar dat zag er toch 1000 smakelijker uit dan jij het hier beschrijft!
amaai!
questie van perceptie denk ik :-)
have a nice weekend girl!
cms

Gepost door: cms | 27-11-04

Visjes Ik hou toch wel van vis hoor...
Maar tegenwoordig als ik vis eet, moet ik TOCH weer even terugdenken aan 'Finding Nemo' :D

Gepost door: Indra | 28-11-04

De commentaren zijn gesloten.